Tarieven & vergoedingen

Automatische declaraties en betaalgemak

Declaraties

Met ingang van 13 juli 2020 hebben wij onze financiële patiëntenadministratie overgedragen aan Infomedics. Zij versturen namens ons de nota’s voor de orthodontische behandeling van u of uw kind.

Contactinformatie Infomedics

Op de website van Infomedics (www.infomedics.nl) kunt u veel zaken rondom de betaling van uw rekening snel en eenvoudig regelen.

Als u een vraag heeft, kunt u het antwoord daarop meestal vinden onder veelgestelde vragen. Anders kunt u altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Contactinformatie Netpoint

Voor vragen over de nota die u voor 13 juli 2020 via Netpoint Factoring B.V. heeft ontvangen kunt u de website van Netpoint Factoring BV raadplegen: www.uwdeclaraties.nl

Netpoint is bereikbaar op werkdagen tussen 09:30 – 12:00 uur en tussen 13:30 – 16:30 uur op telefoonnummer 0416-541509. Natuurlijk kunt u ook online contact opnemen.

Verzekering

Let goed op dat de aanvullende verzekering de kosten van orthodontische zorg vergoedt, want er zijn grote verschillen in de pakketten van aanvullende verzekeringen en steeds meer zorgverzekeraars hanteren een wachtperiode alvorens te mogen declareren. In principe hoeft de aanvullende verzekering niet van dezelfde verzekeraar te zijn als de basisverzekering.

Om de verschillende vergoedingen voor orthodontie met elkaar te vergelijken kunt u kijken op de site van vergelijkmondzorg.nl via onderstaande link:
Orthodontie voor kinderen | Orthodontie voor volwassenen

Informed Consent (risico’s tijdens een orthodontistische behandeling)

Tijdens de orthodontische behandeling is een perfecte mondhygiëne vereist. Indien het gebit niet goed wordt schoongehouden, kan er grote schade optreden: ontkalkingen, blijvende verkleuringen, gaatjes en tandvleesontsteking. Gedurende de behandeling wordt hieraan zeer veel aandacht besteed. Indien het poetsen en schoonhouden van het gebit toch beneden niveau blijft, kan in ernstige gevallen, na overleg de behandeling worden beëindigd, teneinde grote schade aan het gebit te voorkomen.

U kunt verdere informatie over de risico’s lezen in het ‘Informed consent’ formulier dat u bij het eerste bezoek aan de praktijk zult meekrijgen. Het is van belang dat u dit zorgvuldig leest!

Informed consent

Tarieven

Orthodontische zorg