Over ons – Ortho het Gooi – Bussum

Over ons

De praktijk is ontstaan uit het samengaan van Orthodontiepraktijk C.J.M. Scheijmans en Orthodontiepraktijk Van Niekerk en De Laat. Om patiënten beter van dienst te zijn en de dienstverlening zo mogelijk nog beter te stroomlijnen is gekozen om beide praktijken samen te voegen.

In onze praktijk worden de meest beproefde technieken gecombineerd met de nieuwste apparatuur waardoor de behandelduur zo kort mogelijk gehouden wordt. Naast de bekende zelfligerende beugel kunt u bij ons ook terecht voor Invisalign en Spark (de onzichtbare beugel). Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk consult. Ook zonder verwijzing van uw tandarts kunt u een consult aanvragen. Behalve een kennismakingsgesprek, krijgt u ook de voor- en nadelen van de behandeling uitgelegd en geven wij u een overzicht van de te verwachten kosten.

Taakdelegatie:

In deze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat een deel van de taken van de orthodontist worden overgenomen door de assistenten. De assistenten zijn hiervoor intern- en extern opgeleid en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De assistenten werken altijd in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen.

Onze visie

Tevreden patiënten = tevreden orthodontisten

Wat kunt u van ons verwachten, waar wil ons hele team ‘voor staan’?

  • Optimale kwaliteit, want een mooi en gezond gebit moet een heel leven meegaan.
    Behandeling in een ontspannen en gastvrije omgeving.
  • Onze tarieven zijn transparant en vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde.
  • Onze assistentes zijn zeer ervaren en kunnen goed met kinderen (en pubers) omgaan.
  • Wij gebruiken de meest geavanceerde methoden en materialen.
  • Wij besteden veel aandacht aan bij- en nascholing, participeren in visitaties/audits en patiënt-tevredenheidonderzoeken; op basis daarvan mogen wij het VvO-keurmerk gebruiken.
  • Omdat wij veel met kinderen werken, steunen wij ook ‘Warchild’, een organisatie, die getraumatiseerde kinderen in oorlogsgebieden helpt om een menswaardige toekomst op te bouwen.

Tevreden patiënten = tevreden orthodontisten

Orthodontiepraktijk het Gooi stelt goede zorg voor elke individuele patiënt centraal. Niet alleen omdat dit leidt tot de beste resultaten, maar vooral omdat een persoonlijke benadering leidt tot een zo optimaal mogelijk behandeltraject. Wij geven heldere informatie over de mogelijke gebitsafwijkingen en de behandelmogelijkheden en er is altijd ruimte voor vragen.

Samenwerking tussen patiënt en behandelaar

Het is van groot belang dat er een goede samenwerking is tussen de patiënt en het team van behandelaars. Van Orthodontiepraktijk het Gooi kunt u kwaliteit en een gedegen voorlichting verwachten. Wij stellen alles in het werk om een optimaal resultaat te bereiken. Van de patiënt wordt een goede inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en geduld gevraagd, waarbij een uitstekende mondhygiëne als vanzelf spreekt.

Kwaliteit in communicatie, medisch specialisme en techniek

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Goede communicatie én medisch specialisme vormen de basis voor onze dienstverlening. Gebruik van de meest geavanceerde materialen en methoden zorgt ervoor dat u kunt worden behandeld op een technisch hoog niveau.

Onderdeel van PDA

Orthodontiepraktijk het Gooi is onderdeel van PDA, de alliantie van hoogwaardige mondzorgpraktijken. Ons team wordt gefaciliteerd om de best mogelijke mondzorg ‘aan de stoel’ te leveren. Op de achtergrond waarborgt PDA de excellente mondzorg door een strikt kwaliteitsbeleid, optimale praktijkinrichting en -uitrusting, juiste opleidingen voor onze collega’s en de zorg dat we u als patiënt in de vertrouwde omgeving kunnen verwelkomen.