De behandeling

De fases en types beugels

Patiënten waarderen onze behandlingen met een 9,3

* Bron: Roozeboom enquete september 2018

De beugel

Elke behandeling begint met het plaatsen van de beugel: een losse beugel, een nachtbeugel, een buitenbeugel, een slotjesbeugel, allerlei soorten bestaan er, en natuurlijk is al van tevoren besproken welk type geplaatst zal worden. Daarna zal, afhankelijk van het type beugel, eens in de 4, 6 of meer weken een controlevisite nodig zijn om de beugel te controleren en te activeren (bij te stellen). De voortgang en het succes van de behandeling is afhankelijk van vele factoren, zoals groei van de kaken, gecompliceerdheid van de behandeling en de individuele reactie van het gebit op de beugel, maar valt of staat uiteindelijk in belangrijke mate met de medewerking en de motivatie van de patiënt, en het zorgvuldig opvolgen van de aanwijzingen van de orthodontist.

Controle-afspraken

Het stipt nakomen van de controle-afspraken is ook van groot belang voor een succesvolle behandeling: elke verzuimde afspraak leidt tot verlenging van de behandeling. Aangezien de meeste van onze patiënten op school zitten zullen de afspraken niet altijd buiten schooltijd kunnen vallen: De uiteindelijke duur van een behandeling kan van tevoren nooit exact worden bepaald, maar vaak zal toch wel op zijn minst met 1,5 à 2 jaar moeten worden gerekend.

Klachten

Het kan tijdens de behandeling voorkomen dat de beugel pijn doet, of dat de beugel stuk is. In dat geval kunt u het beste zo snel mogelijk een extra afspraak maken, om de pijnklacht te laten verhelpen of de apparatuur te laten repareren. Voor losse bandjes en slotjes dient altijd een aparte afspraak gemaakt te worden, want tijdens een normale controle is hiervoor geen tijd. Het programma zou gaan uitlopen en er zouden lange wachttijden in de wachtkamer gaan ontstaan, waar niemand blij mee is. U wordt zelf tenslotte ook graag op tijd geholpen.

Tijdens de reguliere controles verzoeken wij u in de wachtkamer te wachten. Blijken er bijzonderheden te zijn dan zult u door ons naar binnen worden geroepen. Heeft u een vraagje dan kan dat altijd. Geeft u dit dan wel even aan bij de balie.

Afspraken afzeggen

In geval van verhindering wordt u verzocht daarvan 24 uur van tevoren bericht te geven, daar de tijd anders in rekening wordt gebracht.